måndag 7 mars 2011

Egyptrixx - Bible Eyes

När mitt favoritskivbolag Night Slugs släppte sin samlingsskiva, Night Slugs All-Stars, trodde jag att det var som ett hejdå..... att de skulle försvinna lika snabbt som de kom. Men så var det inte!!! Sen dess har de släppt några av sina bästa grejer hittills, Magic Drops av Jam City och nu, Egyptrixx debut-lp: Bible Eyes!!!

Jag tror Bible Eyes skulle kunna vinna priset för årets LUFTIGASTE skiva hittills. Massor med reverb på alla ljuden!!!
Den har många olika sorters låtar, från Chrysalis Records som är ganska poppig, till Fuji Cub som låter som en gammal dubstep-låt, till Barely, som låter som nån sorts flippad oljuds-techhouse, till Naples, som bara är jävligt bra. Det alla låtarna har gemensamt är att de är så LUFTIGA.

I en värld där till och med de största artisterna bara släpper singlar och EP:ar känns en 1timmes-skiva som en gigant. Så många låtar! Det är alltid svårt när en artist som gör klubbmusik ska göra en lp. Bible Eyes kan kännas lite spretig/osammanhängande/överväldigande till en början, ibland känns det som att låtarna hade fungerat bäst en och en istället för på en skiva.... trots det är det här en riktigt bra skiva, bland det bästa på Night Slugs hittills. Visst alltså alla de där EP:arna de släppte var bra, men ändå. Det här något större. En hel lp.

Spotify:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar